Joeri-en-Jolanda.reismee.nl

Final Destination

Na een dag zwembadhangen en boekje lezen (daar waren we na de lange reisdag wel aan toe) hebben we Lovina verder ontdekt door lekker door het dorpje te lopen en de zwarte stranden te bewonderen. Duiken scheen hier ook mooi te zijn, maar omdat niemand ons kon vertellen wat er te zien was toch maar besloten om verder te reizen en het duiken ergens anders te doen. Die avond heerlijke lokale kip gegeten, die we de dag ervoor moesten bestellen. We hebben geleerd dat als je een hele kip wilt, dat je ook een hele kip krijgt. Van snavel tot nagel, alles erop en eraan, heerlijk gemarineerd, gevuld en gekookt. Zeker de lekkerste kip die we in tijden hadden gegeten!

Ubud was onze volgende bestemming, een dorpje in de heuvels die bekend staat om zijn vele handicraft-shops. Op straat zie je mensen steen en hout bewerken en worden prachtige dingen gecreëerd. Vlakbij het centrum zit een Monkey Forest Sanctuary (een soort Apenheul in de jungle) waar we de eerste dag bezocht hebben om aapjes te kijken. De volgende dag het centrumpje bekeken en ondervonden dat het centrumpje zelf dermate toeristisch is geworden dat je bijna niet meer tussen de winkels en restaurantjes kan doorkijken. Goede schoenen aangetrokken dus, en een stuk door de heuvels gewandeld om een nabijgelegen tempel te bezoeken. Hier werd pas de schoonheid van Ubud duidelijk, vanwege het vrij simpele feit dat er geen winkeltje je uitzicht belemmerde. Prachtige rijstvelden, heuvels, bomen, tempeltjes etc. Het feit dat het na een kilometertje of 6 begon dermate begon te regenen dat we het laatste stuk maar met de plaatselijke Bemo (minibusje) hebben gedaan, kon de pret niet drukken.

Vanuit Ubud met de bus en boot naar Nusa Lembongan gegaan, een eiland ten zuidoosten van Bali. De plaatjes waren prachtig, dus daar gingen wij! Een prima (goedkope) kamer mét zwembad geregeld, 2min van het strand, en een aantal lokale eettentjes in de buurt. En een duikschool of 6. Na een dagje rondkijken een duiktrip geboekt en de volgende ochtend vroeg op. Prachtige duiken gedaan met goed zicht en mooi macrolife, waar we weer een aantal nieuwe beestjes hebben gezien. Na deze duik op de speedboat naar Gili Trawangan gestapt, het meest ontwikkelde Gili-eiland, en tevens onze 'Final Destination'. Hier aangekomen bleek dat veel mensen naar Lombok vertrokken waren om het einde van ramadan te vieren, waardoor het lekker rustig was op het eiland, gelukkig waren er nog Boeddhisten op het eiland, en was een slaapplek snel gevonden. De eerste dag het eiland rondgelopen (wat in 3uurtjes kan, kwamen we midden op de dag achter) en meteen een duik geregeld voor de volgende dag. Ook de onderwaterwereld hier is in ontwikkeling, een aantal jaar geleden heeft El Niño behoorlijk schade opgeleverd aan het koraal waarvan het nu aan het bekomen is. Niet zo mooi als Nusa Lembongan, maar wel een heerlijk rustige duik zonder enige vorm van stroming en toch her en der prachtig macrolife (de eerste bewegende nudibranch is gespot!). Na een dagje onder water meteen een dagje óp het water geboekt en via een snorkel-tour waar we als schaapjes in een bootje werden gepropt, maar wel de prachtige overige Gili-eilandjes bezocht. Echt een prachtige omgeving die, helaas, niet zo goed overkomt op de foto, maar zeker een prachtige 'Final Destination'.

Morgen nog een dagje zwemmen, zonnen, boekje lezen (en een geocache doen) om daarna naar het 'vaste land' (Bali) te gaan om ons op te maken voor de vlucht naar Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur hebben we nog een dagje over om daarna 16 september weer voet op Nederlandse bodem te zetten. Van weeronline heb ik begrepen dat het dan max 17°C is, dus dat zal wel een hele schok worden :p

Isis du Jour

Geniet van de laatste daagjes daaren natuurlijk ook van de zon!
Want die ga je hier zeker missen :(

Groetjes en tot gauw,
Jon & Isis

Kim

Hee reizigers!

Wat een prachtige ervaringen nog in Indonesie. Staat nu toch ook erg hoog op mijn lijstje. Zin om weer naar huis te gaan? Geniet nog maar heel erg van de laatste dagen, van het chille leventje, het weer en het lekkere eten; voor je het weet ben je weer in Nederland en sta je je weer kapot te ergeren omdat de terrasmevrouw na 10 minuten nog niet langs is geweest.. Ja, heel erg! Goede reis en tot gauw!

Groetjes, Kim

Marloes

Veel plezier nog deze laatste dagen!!

Goede vlucht!

Liefs Marloes

Suzan Hazeloop

He, nu alweer voorbij. Jeetje, wat gaat dat snel.
Geniet maar lekker in KL en doe mijn zwagertje de groetjes (grapje). Nog even shoppen hoor, want dat kan daar...... Hier is de herfst zo ongeveer begonnen, dus maak den borst maar nat..........
Hopelijk kom ik je zakelijk weer tegen.
groetjes,
Suuz

Yvonne

Hey leukerds!

Ik vind het echt hartstikke gezellig als jullie weer thuis zijn in Utrecht! Ik kijk er naar uit. genieten julie nog maar van de laatste dagen en tot gauw, dikke kus!!! Lfs Yvonnne

Edwin & Fanja

Geniet van deze laatste dage. wat is dit snel gegaan zeg! Maar goed, zodra jullie weer "thuis" zijn spreken wij een keer af om bij te praten.

Arjen

Je hebt vast nog geen afspraak op 17 september staan...

Brianne

Can't wait until you two are back in NL! I am sure this has been a life changing experience for you both and I can hear all about your travels in person!

frank en marjan

hallo julie laatste dagen zijn aangebroken ik hab al de verhalen gelezen en herkende er veel van Leuk is Gilli Tr wij hebben er een week in een resort helemaal alleen gezeten met eigen personeel en strand fantastisch,Ik ging vaak mee met de boot als Frank dook.O wat zal dat tegenvallen voor jullie ik zit met een dik vest aan helemaal shit .Ik heb heimwee naar de nzon.Een goede reis toegewenst en veel sterkte met de aanpassing.Onze filipijnse hangmat is al geinstalleerd aan het plafond(Kostte wel 20 gaten in het plafond eer we de balk hadden gevonden)He groetjes van Frank en Marjan. [email protected]