The beginning
Hoe zeggen ze dat ook alweer...
Every journey has a beginning, and this is ours :)
Na een gezonde hoeveelheid inpakstress is deze reis dan toch begonnen. Na dagenlange voorbereiding (waarbij we meer tijd hebben besteed aan het huisje netjes achter laten dan het inpakken van onze tas) was de dag daar... 5 mei... onze Bevrijdingsdag.
Grappig toch dat als je een weekendje naar Normandië gaat, je bijna niet meer door de achterruit kan kijken in verband met de spullen die je meeneemt, en als je 4,5 maand op reis gaat dat 13kg per persoon ook meer dan genoeg is. En daar is de Ducktape, Tie Wraps en Leatherman in meegenomen!
Maar goed... De reis...
Uitgezwaaid door de troepen waren we goed op tijd voor de vlucht. Vliegen met de KLM is prima, leuk om een keer Nederlands met een steward(ess) te kunnen praten en het eten is verbazingwekkend goed voor vliegtuigvoedsel! De 12uur vlogen voorbij en voor we het wisten was Manila in zicht. Over Manila waren we voorbereid (CHAOS!) maar het tegendeel bleek waar, alles liep soepel, het enige waar we op moesten wachten waren de koffers, maar we hadden toch 4uur overstaptijd. Van Manila naar Coron (Busuanga) zaten we in een propeller-vliegtuig en afgezien van een uurtje vertraging omdat er vliegtuigen de start en landingsbaan gebruikten (wat heel vreemd is op een vliegveld) was ook dit een prima vlucht. Prachtig uitzicht over de Filipijnen, het koraal en de zee, en een prachtig klein vliegveldje waarbij de koffers met de hand uit het vliegtuig op een kar worden gedragen, en deze kar vervolgens met de hand naar de bagage-claim (lees: deur) wordt geduwd, om daar de koffers weer met de hand om de grond te kunnen zetten. Dit alles natuurlijk in de volle zon met zo'n 35graden.
Gelukkig stond er al een busje klaar om ons naar het resort (waarom het een resort heet mag Joost weten, maar het heet zo :p) te brengen, waarbij we hebben ondervonden dat het in de Filipijnen heel gebruikelijk is om na het vastbinden van de koffers op het dak, daar zelf ook maar te gaan zitten. Niet dat de bestuurder van het busje rekening hield met de twee heren op het dak in zijn rijstijl, maar toen we na 35minuten op het resort aankwamen zaten de heren er nog steeds.
Verder vandaag een beetje gedoucht, geslapen en gegeten, morgenvroeg maar een kijken hoe het vroege opstaan hier vergaat. Wat we wel al hebben ondervonden is dat we naast een hanen-fokkerij zitten, en de bamboe-muurtjes houden deze gratis wekservice vrij matig tegen kan ik u zeggen :p
Ge zijt gegroet en tot de volgende update!
Joeri en Jolanda
Ik zeg een goed begin is het halve werk :D
Lieve Jo en Joeri,
Ik vind het nu al weer leuk om tussen het schuren, verven, spitten en bouwen te genieten van jullie reis.
Veel plezier!!
Liefs, Mo
Goed bezig, nu kan het relaxte leven dat jullie de komende maanden voor de boeg hebben echt beginnen. Geniet en hou ons hier in het koude kikkerland op de hoogte.
Peter
Jullie daar, ik hier... wat klopt er niet?!?!?!
Geniet er van! Ik zal de (smeuige?) verhalen uiteraard volgen.
Groeten
Gabin
Haha! Jullie hebben toch wel oordoppen bij jullie!? Njoy! xx
Leuk hé kippen... honden komen ook nog wel aan de beurt.
Geniet ze!
Een duffe vrijdagmiddag op mijn werk is weer opgeleukt. Dank daarvoor
Leuk om de reis zo mee te beleven, en ook de plaatjes natuurlijk. Alvast gefeliciteerd Joeri met je verjaardag heel veel plezier samen!
Zolang jij maar niet op het dak hoeft te zitten...
Van harte vanuit Canada, en nog veel plezier!
Hieperdepiep..... hoera!!!! En dat je maar een grote jongen mag worden en zo. Wij eten hier heerlijke door Merlijn gemaakte kokoskoekjes voor je verjaardag en wensen jullie een smakelijke rijst toe!
Heel veel plezier verder en tot horens/mailens,
C/B/M
Gefeliciteerd met je verjaardag, Joeri!
en veel plezier, natuurlijk.
He Jo en Joeri!
Zo.. de reis is begonnen! Ga er van genieten! Ik hou mijn mail in de gaten ;-)
Liefs Marloes
Enne Joeri gefeliciteerd met je verjaardag..? Begrijp ik zo uit de reactie boven mij..! haha!
Liefs Marloes
WOOOHOOO!! Wat leuk dat het allemaal begonnen is!! Resort klinkt in iedergeval VERY NICE! (ondertussen heb ik ook net een douche gehad in mijn prive-hotelkamer met twee koppen en dus stralen JEUH!) Maar.. jullie hebben nog 4 maanden te gaan! HEEL VEEL PLEZIER, geniet, relax en ontdek, Hele dikke kus vanuit Utah!!
Yo, veel plezier en stay out of prison
he Joeri!!!
Nog gefeliciteerd met je verjaardag! ik heb aan je gedacht, maar was dit weekend niet bij een computer in de buurt! Dus alsnog bij deze!
groetjes diewke