El Nido Baby!
Na een slopende en interessante 7 uur op een boot(je) over golven van anderhalve meter en uitzicht over de meest prachtige eilanden en afgelegen strandjes kwam El Nido dan toch in zicht. Een prachtig dorpje tussen twee kliffen gepropt met de meest prachtige zonsondergang mogelijk (wat mij betreft mag Palawan omgedoopt worden naar Sunset Island!) en een breed strand wat met hoog water niet bestaat, maar met laag water zeker 25meter breed is.
Na aankomst hebben we de rugzakken opgedaan en zijn we op zoek gegaan naar onderkomen. Ondanks het feit dat het erg rustig aandoet was bijna alles vol, waardoor we ons budget flink hebben moeten oprekken naar €15 per nacht voor een kamer van 35m2 met eigen badkamer :) Een zeer prettige bijkomstigheid is dat ons nederig onderkomen tegenover een lokale duikshop is gepositioneerd, waardoor enige vorm van reistijd naar de duikshop tot een minimum kan worden gebracht.
De eerste dag hebben we een Island-Hopping gedaan, waarbij we een Bangka met een Brits koppel hebben gedeeld en we van diverse prachtige eilanden, stranden en snorkel-plekken hebben kunnen genieten. Dit Britse koppel is bezig met een rondreis van 2jaar, waarbij onze 4maanden lijkt op een weekendje weg :p. De lunch tijdens deze dag bestond uit rijst (wat een verrassing), groenten en twee uur eerder, op de heenreis, gevangen tonijn (redelijk vers dus :p). Een bezoekje aan de Secret Beach was zeer memorabel! Er moest tussen de rotsen door gesnorkeld worden, een gat van ongeveer 2m bij 4m was (75% onder water) bood uitkomst. Na deze doortocht gaf een prachtig binnenplaatsje zich prijs vol koraal, vissen, krabbetjes en een prachtig strand. Helaas geen foto's van de Secret Beach, ik laat het over aan jullie verbeelding.
De volgende dag was Diving-Day! Bij de eerste duik hebben we onder, om en door kalksteenformaties gezwommen, prachtige vissen, maar de omgeving en de kruip-door-sluip-door routes waren echt prachtig! De tweede duik hebben we bij een klein eiland gedaan, waar we in een klein uur omheen gezwommen zijn. Honderden vissen, slakken, kreeften en krabbetjes. Een hele bijzondere was de Orangutan Crab, wat zijn naam te danken heeft aan het feit dat het een soort harig, oranje krabbetje is, wat eruit ziet als een mini-orang-oetang (helaas geen foto van, maar google helpt altijd: http://www.photocean.com/images/komodo/orang1.jpg), erg cool! Verder veel Angelfish, Batfish, Clownfish (aka Nemo-fish), Lionfish, Pipefish, Puffers, Snappers etc. Na de duiken hebben we samen met de divemaster en drie dikke boeken plaatjes gekeken en verteld welke we allemaal gezien hebben, hoe die heten en of ze bijzonder zijn. Dit was erg educatief, en langzamerhand begint het allemaal meer te betekenen :)
Gister lekker een dagje kunnen relaxen, Jolanda heeft een boek gelezen (moest in één keer uit, want we mochten het niet meenemen uit het café) en ik heb een beetje weg zitten te tikken met uitzicht over zee, Bangka's en bergen. Het kan allemaal erger :)
Vanmorgen om 06:00h opgestaan om om 07:00h de boot te pakken naar Port Barton. Port Barton is een klein stadje aan zee, wat vanwege zijn beroerde bereikbaarheid door veel toeristen wordt overgeslagen (reden genoeg om dit stadje aan te doen, want we hebben toch geen haast :). Over onze bevindingen van dit stadje (dorpje) meer in onze volgende post :)
De boottocht op zich was zeker interessant, want onze ruim 5uur durende tocht door de nog steeds prachtige oceaan werd wreed verstoord door een tropische regenbui vlak voor, en tijdens, aankomst in Port Barton. Op zee leek het net alsof we de Bermuda Driehoek binnen voeren/vaarden/vieren* [doorhalen wat niet van toepassing is], de regenval was zo zwaar dat we rondom de boot een zicht van ongeveer 10-15meter hadden, en dus ineens niets meer zagen van de prachtige eilanden in de nabije omgeving. Toch was de regen meer dan welkom, omdat we na de eerste week nog niet helemaal gewend zijn aan de warmte.
Groeten van een doorregend stel,
Joeri & Jolanda
Ps. De oplettende lezer zal hebben gezien dat de foto bovenaan de pagina niet meer de standaard-foto is. De nieuwe foto is genomen op de Island-hopping-trip.
En ik maar denken dat er op deze eilandjes een baby verwekt is... Maar dat weten jullie natuurlijk nog helemaal niet ;-)
PS: dit staat er in het dagboek van die onderwateraap:
"Blub, blub, blub, ... AAAAHHHH, wat was dat? Blub. Weet niet meer..."
hmmm... okee... ik geloof dat ik je niet helemaal volg, maar wel leuk dat je een post achterlaat :p
Nou Bo, dat dacht ik nou ook toen ik de TITEL las! Typfoutje.... el niño baby..... haha!
Dit jaar hebben Jan en ik tijdens de kermis Wognum (jullie wel bekend) in meerdere kinderwagens van Jolanda's vroegere klasgenootjes baby's bewonderd, dus ik zag mij volgend jaar kermis ook als trotse oma achter de kinderwagen lopen! Foutje....
Wat een belevenissen weer! Jullie zien er héél relaxed uit op de foto's! Fijn te lezen, dat jullie zo genieten!
Veel liefs! M.
P.S. Enne....Bo ...waar het hart vol van is....
Hoi die foto van twee schimmen, zwemmend met duikbril is wel heel erg gaaf.
De boottochten zij wel spectculair of je ziet niets door de regen of je ziet niets door de storm en golven van anderhalve meter.
Wat een geweldige verhalen nu al op jullie blog!
Hoe je het duiken omschrijft kan ik me er helemaal weer aan herinneren hoe heerlijk het was inderdaad om te zwemmen tussen al dat moois en alleen maar je eigen ademhaling te horen en verder niets.
Klinkt echt als een geweldige trip zeg die jullie aan het maken zijn, heel erg gaaf! Wij net een paar dagen op Texel geweest, vond ik ook al weer heel avontuurlijk, haha! Geniet ervan samen en ik lees met vee plezier jullie nieuwe belevenissen.
Veel liefs en groetjes, Jon en Isis x
Wat is het toch weer super om jullie verhalen te lezen! Jullie duikverhaal en foto's doet ons gelijk weer denken aan ons snorkelverhaal (helaas geen duikverhaal) op het Great Barrier Reef, zoveel kleuren/vissen en dan die stilte om je heen!!! Helemaal geweldig! Iets wat je, je alleen kan voorstellen als je zoiets soortgelijks heb meegemaakt! Geniet van al het moois!!!
veel liefs van ons
Nou, om jullie voor een deel gerust te stellen.. Ik had echt géééén idee waar Bo het over had! Totdat ik mams haar reactie las. Waar ik totaaaaal niet aan zou denken, haha!
Anyway, geniet van jullie lekker onderwaterwereld met rare vissen enzo!
dikke kus Yvonne